Have

Cypress

Uanset om det er en hæk eller en enkeltstående plante: Den, der dyrker cypresser i haven, nyder dem som regel godt af dem. Medmindre du ikke passer godt på dem.

Cypressetræer: tips til pleje

Cypressen stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet og er hjemme i bl.a. Grækenland, Cypern og Italien. Men selv i vores haver føler den sig hjemme og vokser sammen med sine slægtninge på satset. Det særlige ved cypressen er dens enkle, smalle vækstform, som gør den så attraktiv. Men den kan nogle gange bryde ud, og det er derfor, at du skal tage beskæreren frem fra tid til anden.

Men det er ikke den eneste plejeforanstaltning. Cypressetræer har også brug for vand og gødning for at trives. Og selv om vinteren skal du gøre en masse, så planterne overlever den kolde årstid godt. Cypressetræer kræver en vis mængde pleje. Men det betyder ikke, at du skal have en grøn tommelfinger, for plejeforanstaltningerne er begrænsede. Derfor er cypresser også noget for begyndere, der ønsker at bringe et strejf af Toscana ind i deres have.

Sådan plejer du cypressetræer

Skæring:

Cypress vokser meget hurtigt og kan nå enorme højder. Hvis det er det, du ønsker, behøver du ikke at skære dem. Hvis du betragter cypressen som en hækplante, anbefales en årlig beskæring i marts eller august. Så du overvinder ikke kun væksten, du styrker også planten samtidig.

Befrugtning:

Som alle andre planter har cypresser brug for lidt næring for at trives. Det er bedst at kompostere det om foråret eller efteråret. Hornspåner anbefales også.

Cypresser, der plantes i bøtter, har brug for lidt mere gødning. Tilsæt en konventionel flydende gødning til vandingsvandet ca. hver fjerde uge fra april til september.