Have

En skydedør er en pladsvinder

 

Foråret i 2021 begynder langsomt. Ifølge Weer Online havde vi nattefrost syv nætter i træk i april, hvilket er ekstraordinært efter påske. Det har sat kulderekord. Den gamle rekord går tilbage til 1933, hvor der i april blev målt seks dages frost.

Kold start på foråret
Et langsomt forår behøver ikke at betyde, at sommeren er mindre varm. Modsat nattefrosten i april var der sommertemperaturer på over 20 grader i marts. Vi kunne nyde det tidlige forår i nogle dage, men siden påske har det været alt for koldt med en gennemsnitstemperatur på 5,2 grader.

Baldakin eller uderum?
Alligevel er det med en temperatur på 15 grader i dagtimerne behageligt at opholde sig udenfor, hvis man har terrassetag. Et udendørs område, der giver beskyttelse mod sol, vind og regn. Et tag bliver et uderum, hvis sidevægge og skydedøre placeres udover taget. I de fleste tilfælde vælges en glasskydeveranda.

Ekstra arbejds- og legeplads
Uderummet bliver funktionelt. Alt åbent når vejret tillader det og lukket når det er for koldt eller for vådt. Den ekstra plads forstørrer visuelt det indre rum. Normalt i tilknytning til terrassen er stuen eller køkkenet. I tider med hjemmearbejde er en ekstra fuldgyldig plads ideel til at udføre arbejdet. Den ekstra plads er også ideel til børn.

I stil og harmoni med hjemmet
Et tag med karakter af en tilbygning kræver en nøje planlægning. Tilbygningen skal være i overensstemmelse med huset. Det er ikke hensigten at bygge en glastilbygning med karakter af glasgartneri. Karakteristikken ved at være udendørs opnås ved en hovedsagelig glaskonstruktion. Dette er muligt med en træ- eller aluminiumskonstruktion med brug af skydedøre, der kan åbnes helt.

Skydedøre har den store fordel, at de i modsætning til døre ikke fylder noget ved åbning. Glas har en fremragende isoleringsværdi, hvis HR-glas vælges. Dette giver den rigtige isolering til haverummet til hver sæson.