Have

Hvilken hæk passer til din have?

Du vil se hækplanter i mange hollandske haver. Vil du selv købe en hæk? Men du ved endnu ikke, hvilken og hvilken slags hæk du vil købe? Inden du vælger hæk, er det vigtigt, at du ved, hvilke egenskaber en hækplante har.

Løvfældende eller en stedsegrøn hæk?
Du kan gå alle forskellige retninger med hækplanter. Kunne du tænke dig at nyde en grøn hæk året rundt? Dette er muligt med et grønt nåletræ eller en hårdfør og stedsegrøn hæk. Der findes mange forskellige typer og størrelser af stedsegrønne hækplanter. De stedsegrønne hækplanter er nemme at vedligeholde, så du behøver næsten ikke bekymre dig om dem.

Løvfældende hække skifter hver sommer og vinter. Om efteråret mister hækken sine blade og er bar om vinteren. Hækken blomstrer igen om foråret. Om sommeren vil du have en flot grøn farve i din hæk igen. Et eksempel på en løvfældende hæk er en bøgehæk.