Have

Etårige planter

Spirer, blomstrer og dør alt sammen på 1 år
Med enårige planter kan du nyde de blomstrende blomster i din have i flere måneder. De årlige blomstrer ser ofte ud til at blomstre uendeligt. De etårige kommer i alle former, størrelser og farver. Du kan ofte nyde det til efteråret. Ordet enårig plante siger allerede lidt om, hvad det er for en plante. Planten spirer, blomstrer og dør igen inden for et år. Sætter du et frø af en etårig plante i jorden i marts, begynder den at blomstre helt omkring juni.

Blomstrende plante

Omsorg
Alle etårige planter foretrækker en solrig position, hvor de er i direkte sollys. Har du planterne i potter, så sørg for god dræning. Derefter kan overskydende vand løbe væk. Om sommeren skal de etårige vandes dagligt. Hvis de er i den faste grund, er det nødvendigt at vande planterne lejlighedsvis i tørt vejr. Planterne i potter skal gødes regelmæssigt. Nogle pottejorde er tilsat en startgødning, så du ikke behøver at gøde dem i starten. Planterne i den faste jord kan ofte brødføde sig selv, fordi der er mange næringsstoffer i jorden. Nogle sorter blomstrer længere, hvis du jævnligt fjerner de brugte blomster.