Have

Hvordan indretter man en vedligeholdelsesvenlig have?

Har du ikke tid eller lyst til at udføre arbejde i haven året rundt? Så er en vedligeholdelsesvenlig have måske noget for dig! Denne type have kræver lidt opmærksomhed og ser smuk ud hele året rundt. Nysgerrig på, hvordan du indretter din have på en vedligeholdelsesvenlig måde? Så læs videre!

Havens belægning
Vi ved alle, hvor irriterende det er at skulle rense fugemassen mellem fliserne og fjerne algerne fra fliserne. Det kan man ikke helt undgå i en vedligeholdelsesvenlig have, men man kan tage højde for valget af belægning.

Vælg for eksempel store fliser i stedet for små fliser. Det betyder, at du har færre led, som du skal tage højde for. Derudover skal du sørge for, at vandet kan afledes ordentligt. Ellers vil du have problemet med algeopbygning på dine fliser. Udover brolægningen kunne man også vælge at udlægge en del af haven med grus. Dette kræver måske lidt mere arbejde i starten, men efter et stykke tid skal du bare rive en gang imellem. Glem ikke at lægge roddug under gruset under byggeriet!

Vælg de rigtige planter
Det er meget vigtigt at vælge de rigtige planter. Bunddække og stedsegrønne planter er meget populære i en vedligeholdelsesfri have. Bunddække er planter, der vokser lavt og ikke giver ukrudt en chance for at vokse. Det betyder, at du ikke skal lave meget vedligeholdelse.

Stedsegrønne er også et godt alternativ, fordi de, som navnet antyder, forbliver grønne hele året rundt. Disse planter mister få blade og giver også din have en flot farve om vinteren. Leder du efter noget helt vedligeholdelsesfrit? Så vælg kunstige planter. Disse behøver du ikke gøre noget ved, og de giver din have en munter atmosfære året rundt.

Græsplænen
Det er endda muligt at anlægge en græsplæne i en vedligeholdelsesvenlig have. Det er da mest bekvemt at gå efter et kunstgræs, for det skal man ikke gøre andet ved. Ægte græs skal slås og gødes og tager meget tid året rundt. Desuden kan de nu efterligne kunstgræs så godt, at man næsten ikke kan se forskel længere. Kunstgræs kan derfor varmt anbefales, hvis du ønsker at indrette din have på en vedligeholdelsesvenlig måde.

Må ikke: Gryder
Det virker altid som sådan en nem mulighed og ser også meget flot ud, men potteplanter tager ofte mere tid og arbejde end først antaget. For eksempel skal du vande dem oftere, og jorden skal være godt gødet. Nogle planter skal også ompottes fra tid til anden. Der er dog ting, du kan gøre for at reducere hyppigheden af ​​disse gøremål, men ellers er det bedst at undgå potter.